Koninklijke erepenning

Scholieren spelen LHC-spel in beursweek

scholenproject Bouwbeurs 15 -2.jpgscholenproject Bouwbeurs 15 -1.jpgscholenproject Bouwbeurs 15 -2.jpgscholenproject Bouwbeurs 15 -4-smal.jpgscholenproject Bouwbeurs 15 -5.jpg
 
Leerlingen van vier scholen speelden op maandag 9 februari tijdens de Week van de Bouw het LHC-scholierenspel. Het spel is in twee rondes met vier teams gespeeld. Er was een bioscoopbon te winnen en dat motiveerde extra om in 1,5 uur een goeie prestatie als groep neer te zetten. Het spel is door LHC departement Utrecht ontwikkeld om de interesse voor een baan in de bouw te stimuleren.

Ieder team bouwde aan de hand van een bouwtekening en prijsinformatie een huis van Lego, compleet met dakpannen, deuren en kozijnen. Een professionele jury beoordeelde wie de kostprijs het dichtst benaderde, wie het snelst bouwde en wie het minst overschot had.

Het spel is een project om scholieren havo en vwo te interesseren voor een baan in de bouw, ontwikkeld door departement Utrecht van de Lighthouse Club. Speciaal tijdens de beurs is het spel in verkorte vorm gespeeld. Een leuke en nuttige onderbreking van een dagje beursbezoek!

Lees hier een eerder bericht over dit project

Reactie in Cobouw:
Je bent jong en je wilt wat. Biedt het ze dan ook !

Ad van Luijt, één van de initiatiefnemers van het Scholenproject, reageert in de Cobouw van maandag 2 maart op een column van Martjan Kuit, die in de krant van dinsdag 10 februari j.l. verscheen. Hier zijn reactie:

"Martjan Kuit schrijft “je bent jong en je wilt wat. Gadgets, om precies te zijn”. Hij typeert hiermee onze toekomstige (bouw)generatie, die wij hard nodig zullen hebben. Hij eindigt met “We moeten die eerste dag met scholieren maar even door zien te komen”. Toch betreurenswaardig dat er zo wordt aangekeken naar, zoals hij schrijft “de toekomst van onze branche”.
Ik was op de eerste dag van de BouwBeurs aanwezig en wel met een team van de Lighthouseclub (LHC), district Utrecht. De Lighthouseclub is een landelijke vereniging voor leidinggevenden in de bouw. Als Ligthouseclub ontwikkelden wij een project voor scholen waarin het bouwproces wordt nagebootst. De hoop is vmbo, havo-en vwo leerlingen enthousiast te krijgen voor bouw- en technisch georiënteerde studies.Tijdens deze “scholieren-ochtend” op de bouwbeurs hebben wij leerlingen uitgenodigd om dit scholieren-Legospel mee te spelen, Een spel waarin de leerlingen het complete bouwproces van een woning naspelen met Lego-blokjes. Dit was een groot succes. Vele leerlingen die op de bouwbeurs rondliepen wilde graag meespelen. Het spel duurde ongeveer anderhalf uur , maar werd gretig vertegenwoordigd door deze, zoals u noemt “grijpgrage scholieren”.
Als de organisatie van de BouwBeurs weet dat er op maandag veel scholieren zijn, die geïnteresseerd zijn in de bouwbranche, biedt ze dan meer dan alleen pennen, tassen en emmers.

Ad van Luijt, vestigingsmanager Koop Bronbemaling"maart 2015


Scholieren spelen LHC-spel in beursweek

Terug naar overzicht