Leden aan het woord

Leden aan het woord

Home / Leden aan het woord

lighthouse club - achtergrond wit met cirkels

Departement Den Bosch

Carl Peter GoossenOntwerpmanager en directeur van Bouwnext in Ede

Netwerken is iets dat in me zit. Zo kwam ik via een ander netwerk in contact met de Lighthouse Club. Ik merkte al snel dat het een verrijking is. Je kunt laten zien waar je mee bezig bent, maar ook waar je moeite mee hebt. De bijeenkomsten in Den Bosch zijn professioneel georganiseerd. Gesprekken hebben diepgang. We ondersteunen elkaar en zijn goed op elkaar afgestemd. Hierdoor kunnen we elkaar als leden een spiegel voor houden. Op een gemoedelijke manier.

Departement Limburg

Claudia ReinerDirecteur van Caris & Reiner Installatietechniek in Sittard

Bij alles wat ik doe probeer ik voor ogen te houden dat ik de wereld een stukje mooier wil achterlaten. Als vicevoorzitter van Techniek Nederland houd ik me daarom bezig met vraagstukken rondom vergroening, innovatie en digitalisering. Ik haal politieke banden aan en begeef me in het ‘Haagse’. In Limburg is dat soms nog een ver-van-mijn-bed-show. Die afstand probeer ik te overbruggen. De Lighthouse Club biedt daarvoor een goede achterban.

Departement Noordzeekanaal

Evelien de WolffProjectontwikkelaar bij POG in Baarn en voorzitter Lighthouse Club Noordzeekanaal

De basisgedachte van de Engelse moeder van Lighthouse is elkaar verenigen. En zorgen voor het welbevinden van alle werkers in de bouw en hun families. Dat zie ik zelf ook als basisgedachte, al is de uitwerking ervan bij ons iets anders. We moeten er voor elkaar zijn. In ons departement zijn vrijwel alle disciplines vertegenwoordigd. Er is altijd wel iemand bij wie je met een vraag terecht kunt. Bovendien heb ik dankzij de projectbezoeken, interessante sprekers en locaties veel kennis over een grote diversiteit aan onderwerpen. Onze bijeenkomsten zijn regelmatig bij een van de leden op locatie. Je komt op plaatsen waar je anders niet zo snel komt. Dat is voor mij als projectontwikkelaar fijn, ik krijg er een brede kijk van.

Departement ‘t Groene Hart

Ilja WerkhovenDirecteur van NEVAP in Utrecht en aankomend bestuurslid Lighthouse Club ’t Groene Hart

Via een oud-collega werd ik geïntroduceerd bij de Lighthouse Club. Ik merkte al snel dat er weinig kaartjes werden uitgewisseld. Maar des te meer gesprekken werden er met elkaar gevoerd. Voor velen is ondernemen een eenzame zoektocht. Daarom sparren en praten we met elkaar binnen ons departement. Hiermee zorgen we voor intervisie op een laagdrempelige manier.

Departement Gelderland

Karin HuismanAdvocaat bij Brunet Advocaten in Nijmegen

De bijeenkomsten van ons departement bestaan veelal uit bedrijfsbezoeken. Wat biedt de bouw allemaal? We kijken, voelen en proeven van verschillende disciplines uit de branche. Deze projectbezoeken spreken mij persoonlijk erg aan. Tijdens zo’n bezoek maak je sneller een praatje met mensen die je misschien anders niet zo snel zou spreken. En dat is de kracht van Lighthouse. Met de leden kan ik op een andere manier praten over mijn werk. Dat is prettig. Natuurlijk is het ook vooral gezellig.

Departement Rijnmond

Pim PetersConstructeur en directeur van IMd Raadgevende Ingenieurs in Rotterdam

Ik kwam in contact met Lighthouse toen zij bij IMd langskwamen voor een rondleiding op onze locatie, een oude bedrijfshal aan de Piekstraat in Rotterdam. Na mijn verhaal kreeg ik de vraag of ik ook lid wilde worden. Het is een vrij kleine club met lokale bedrijven die vanuit alle windstreken de bouw vertegenwoordigen. Het hele speelveld komt bij Lighthouse bij elkaar. Dat spreekt mij aan. Bovendien hebben we in Rijnmond een dynamische jonge groep mensen die allemaal dagelijks in de bouw werkzaam zijn.

Departement Amsterdam

Syto GoslingaBouwmarketeer en directeur van De Bouwer & Partners in Muiden

Met ons departement hebben we tien bijeenkomsten per jaar. Vier daarvan vinden plaats in een voormalig herensociëteit op de Dam in Amsterdam. De overige bijeenkomsten zijn op locatie. In de metro, het Amsterdam RAI Hotel, de Noord/Zuidlijn, het Filmmuseum… stuk voor stuk geweldige projecten. We komen er vaak nog voordat een gebouw wordt geopend. Heel interessant! Bovenal zijn het plezierige bijeenkomsten waar je leuke gesprekken voert.

Gerard Hoiting - Lighthouse Club

Departement Drenthe

Gerard HoitingDirecteur van Roelofs Groep in Den Ham

Dynamisch, verfrissend en met oog op de toekomst. Zo kan ik ons departement in Drenthe het beste omschrijven. Onderwerpen die we aankaarten hebben vrijwel altijd met de toekomst te maken. Denk aan circulaire economie en duurzaamheid. Veel onderwerpen waar iedereen wel raakvlakken mee heeft. Wil je jouw netwerk versterken met andere inzichten, in dezelfde branche? Dan past een lidmaatschap bij je

Departement Utrecht

Klaartje MolthofCommercieel directeur van Plegt-Vos West in Utrecht

De bijeenkomsten, lezingen en projectbezoeken die het departement Utrecht van de Lighthouse Club organiseert, vind ik inspirerend. Deze activiteiten hebben altijd een relatie met het overkoepelende jaarthema. Nu is dat bijvoorbeeld ‘de energietransitie’. De bijeenkomsten geven mij ook letterlijk energie. Bovendien leg je op deze manier makkelijk contact met elkaar.

Lighthouse departement Utrecht is een kleine netwerkorganisatie. Dat vind ik erg prettig. Je ziet elkaar wat vaker, kent elkaar goed. En de bijeenkomsten en gesprekken hebben altijd een inhoudelijke noot.

Departement Rivierengebied

Lobke Opsteen – Rivierengebied – Eigenaar van Opsteen | advocaat in vastgoed in Uden

Prettig, veilig en waardevol, zo omschrijf ik de bijeenkomsten van departement Rivierengebied graag. We hebben het gezellig met elkaar, maar kunnen ook eenvoudig sparren op alle niveaus. Ik doe altijd nieuwe kennis op tijdens een bijeenkomst. En vaak kom ik thuis boordevol ideeën. In ons netwerk kan ik vrijwel al mijn vragen te stellen, dat is erg handig.