Claudia Reiner aan het woord

Claudia Reiner aan het woord

Home / Claudia Reiner aan het woord

lighthouse club - achtergrond wit met cirkels

Claudia ReinerLimburg
Directeur van Caris & Reiner Installatietechniek in Sittard

In ons departement werken we met een jaarlijks wisselend voorzitterschap. De voorzitter stelt het programma voor dat jaar op. Zo krijg je ieder jaar een inkijkje in een andere discipline binnen de bouw. Zelf ben ik ook een keer voorzitter geweest. Mijn programma stond in het teken van techniek, vergroening en duurzaamheid, daarop ligt in mijn werk de focus. Het is waardevol om dan een jaar lang reflectie te krijgen op je thema.

Bij alles wat ik doe probeer ik voor ogen te houden dat ik de wereld een stukje mooier wil achterlaten. Als vicevoorzitter van Techniek Nederland houd ik me daarom bezig met vraagstukken rondom vergroening, innovatie en digitalisering. Ik haal politieke banden aan en begeef me in het ‘Haagse’. In Limburg is dat soms nog een ver-van-mijn-bed-show. Die afstand probeer ik te overbruggen. De Lighthouse Club biedt daarvoor een goede achterban.

Het leuke aan de Lighthouse Club is het brede netwerk binnen de keten. Ik investeer graag in samenwerkingen binnen de bouw. Soms is dat namelijk nog wat versnipperd. Het leggen van verbanden vind ik terug in de Lighthouse Club. Toch denk ik dat we zelfs nog meer uit ons departement kunnen halen. Gezamenlijk naar uitdagingen in de regio kijken, samen een agenda ontwikkelen, behulpzaam zijn aan overheden. Dat is hoe we met Lighthouse nog meer zouden kunnen professionaliseren. De bouwsector draagt immers bij aan een groot percentage van het bruto binnenlands product. Dit status mag veel meer zichtbaar zijn.  

‘De bouw is een van oudsher traditionele sector, maar nu volop in beweging. Daar mogen we enorm trots op zijn. Bij de Lighthouse Club mag deze branchetrots naar boven komen. We informeren elkaar over belangrijke thema’s. Maar bovenal levert het lidmaatschap mij fantastische reizen en leuke contacten op.’

– Claudia Reiner –