De club versnelt mijn ervaring

De club versnelt mijn ervaring

Home / De club versnelt mijn ervaring

lighthouse club - achtergrond wit met cirkels

Met mijn 32 lentes en gezin met twee kleine kinderen ben ik een van jongste leden van ‘mijn’ departement Noordzeekanaal. Maar daar merk ik niets van. Een introductie via Evelien de Wolff, die ik via mijn werk ontmoette, was ruim voldoende om me te overtuigen van de meerwaarde van onze Club.

Ik vroeg me eerst wel af of de Lighthouse Club wat voor me was. Ik wist natuurlijk niet wat ik kon verwachten: is het een club in een formele setting waar je strak in pak en met stropdas moet verschijnen? Zijn het snelle jongens, continu op zoek naar nieuwe klussen? Of zijn het mensen die zich met tegenzin naar een bijeenkomst slepen elke maand? Evelien wist me gelukkig te overtuigen toch eens te komen kijken. En sindsdien ben ik blijven hangen. Alle twijfels bleken ongegrond: bij ons departement kan je echt je verhaal kwijt, zijn de meeste leden echt betrokken en de stropdassen zijn op een hand te tellen.

Noordzeekanaal is een heel leuk en actief departement, met diverse mensen en specialismen. Mijn lidmaatschap heeft mijn ervaring echt versneld: ik praat met veel mensen, kom bij organisaties over de vloer en volg inhoudelijke discussies. Mijn netwerk is gegroeid, en ik heb nu kennis over bepaalde zaken die ik anders niet had gehad. Als ik een vraag heb in mijn werk (inmiddels bij Wilma Wonen), is er altijd iemand die me kan helpen. We kijken vaak achter de voordeur. Zo waren we ook eens bij een betonproducent in Zaandam, die ons vertelde over circulair beton produceren. Razend interessant, mede omdat de overheid ons ook steeds verder stuurt om duurzamer te gaan bouwen. De interessante inhoud kan ik nog gebruiken in mijn werk ook! Vervolgens hebben we dan ook goede gesprekken onderling. Niet alleen over de markt, of welke kant het op gaat, maar het gaat verder dan alleen zakelijk. Van veel mensen ken ik hun persoonlijke achtergrond, wat ze drijft.

De introductie van Evelien was heel fijn, maar inmiddels hoeft ze me niet meer op sleeptouw te nemen. Ik was wat jonger, had minder ervaring, minder te vertellen; aan het begin maakte dat me wat zoekende. Gelukkig bleek dat helemaal niet nodig. En nu weet ik ook dat ik juist door mijn leeftijd van toegevoegde waarde ben. Ik kijk soms net op een andere manier naar (actuele) thema’s. Juist de grote diversiteit aan expertise in het departement vind ik zo veel waarde toevoegen. En dat werkt natuurlijk ook andersom. Als ik bijvoorbeeld een managementfunctie ambieer, zou ik met een directeur van een bouwbedrijf of ontwikkelingsbureau van gedachten kunnen wisselen.

Als ik iets doe, dan wil ik het goed doen. Helaas is het me de afgelopen tijd niet gelukt meer dan de helft van de bijeenkomsten bij te wonen, vanwege drukte thuis, op werk, en andere activiteiten. En toch geeft iedere avond met de Club me weer energie. Ondanks mijn drukke leven en jonge gezin pas ik het tóch in, het is me veel waard. Ik wil graag nog wat meer betrokken zijn, daarom heb ik me bij de laatste activiteit opgegeven om gezamenlijk met enkele andere leden het lustrumtripje te organiseren in 2023, zin in!

Rodrigo Huttinga
Departement Noordzeekanaal