Jaarcongres van LighthouseClub Nederland

Generatieverschillen op de werkvloer

Home / Jaarcongres van LighthouseClub Nederland

lighthouse club - achtergrond wit met cirkels

Ben jij van de generatie X of Z, een millennial of babyboomer? Op het jaarcongres van de LighthouseClub Nederland is het thema: generaties. Hoe werk je samen met zo’n verwende snotaap of vastgeroeste dino? Ergernis ten top. Als we elkaar allemaal wat beter zouden begrijpen, ging het makkelijker. Maar ‘hashtag hoedan’?

Babyboomers blijven steeds langer werken, generatie Z stroomt nu de arbeidsmarkt op. Dat betekent dat soms wel vijf verschillende generaties op de werkvloer staan. Terwijl de een gewoon even belt om iets af te stemmen, neemt de ander nooit op, maar is wel continu online. Terwijl de een gewend is dat er naar ouderen geluisterd wordt, heeft de ander een broertje dood aan hiërarchie. En terwijl de een geboren is met een Ipad in haar hand, vindt de ander het nog steeds lastig om zijn weg te vinden op Sharepoint. Jongere generaties werken vanuit impact, brede persoonlijke ontwikkeling en werkplezier. De oudere generaties legt de nadruk op resultaat, zekerheid en groei. 

Gevolg: frustraties! En hoe meer irritaties op de werkvloer, hoe minder productief. Het bewust werken met generaties levert energieke medewerkers op die, ongeacht leeftijd en levensfase, écht tot hun recht komen. 

De line up: hoofdspreker is onze mysteryguest met een prikkelend betoog over waarin generaties nou precies verschillen en hoe je daar profijt van kunt hebben. Daarna gaan we in interactieve breakoutsessies zelf met generaties aan de slag. Daarnaast zijn er acts en borrels, een echte fissa. En ’s avonds is er een walking diner. Daar kom je al die generaties in het wild tegen. 

Dit evenement is voor onze leden. Lijkt het je ook interessant om te netwerken met gelijkgestemden uit de vastgoedsector en meer te weten over generatieverschillen op de werkvloer? Kijk dan op onze site en neem contact op met een departement of het landelijk secretariaat.