Fonds

Fonds

Het Lighthouse Fonds stimuleert en ondersteunt kennisprojecten binnen de bouwsector.

Alle Lighthouse-leden helpen door een jaarlijkse vaste bijdage. Het Fonds is gekoppeld aan de doelstellingen en de identiteit van de Lighthouse Club.

Wat?

Veel onderwijsinstellingen hebben een platform voor startups; een mooi aanknopingspunt om jong talent en jonge entrepreneurs aan onze Club te verbinden.

Daarnaast zetten we in op het mede financieren van challenges bij onderwijsinstellingen.

tekening nieuwbouwproject - Lighthouse Club

Waarom?

De Lighthouse Club biedt een ontmoetingsplek voor de bouw- en vastgoedsector. Van elkaar leren, kennis delen en een goed gesprek vormen de basis van de club.

Het Lighthouse Fonds wil het delen van kennis en het innoveren van de sector stimuleren via onderwijs.

Meer informatie of vragen? Of heb je een mooi project? Mail ons op fonds@lighthouseclub.nl.

Anouk Reintjens, voorzitter van het Lighthouse Fonds:

“Dit is dé manier om onze sector te ondersteunen en de inhoudelijke ontwikkeling en innovatie te bevorderen. Daarbij biedt de goede relatie met het onderwijs mogelijkheden voor stageplekken, toekomstige werknemers en naamsbekendheid van de aan de Lighthouse Club verbonden bedrijven.”

Hoe? Voorbeeldproject:
Hét Bouwbedrijf

We sponsoren met veel liefde deze organisatie die zich richt op het aantrekken en opleiden van mensen met afstand tot de arbeidsmarkt (om allerlei uitlopende redenen). Vervolgens streven ze ernaar hen een stabiele werkomgeving in de bouw te bieden.

Onze financiële bijdrage maakt dit mogelijk. Daarbij hopen we onze Lighthouse-leden te stimuleren om als sparringspartner op te treden.

Hoe? Voorbeeldproject:
Sponsoring UNFOLD Festival voor Technasium scholen

Van 27 t/m 30 juni vond het UNFOLD festival plaats. Maar liefst 800 onderbouwleerlingen van technasiumscholen uit het hele land bezochten UNFOLD om mee te doen met challenges, experiences en workshops. Dit jaar was het Lighthouse Fonds sponsor van UNFOLD. Het Lighthouse Fonds stimuleert en ondersteunt kennisdeling en innovatie van de vastgoedsector via onderwijs.

Het is geweldig om te zien hoe leerlingen zo de kans krijgen om hun passie voor techniek en technologie te verkennen en te laten groeien. Ons Lighthouse lid Ad van Luijt was aanwezig en vertelt er in het filmpje meer over.