De Club

De kern van de Lighthouse Club

icoon gloeilamp - Lighthouse Club
Een podium, een netwerk en inhoud die ertoe doet: interessant, inspirerend en innovatief.
organisatie icoon - Lighthouse Club
Een band tussen alle 34 departementen en de landelijke Lighthouse Club, met de Jaardag als hoogtepunt.
icoon handen schudden - Lighthouse Club
Inspirerende bijeenkomsten met interessante thema’s, goede sprekers, voorbeeldprojecten en inhoudelijke discussies.
Het Lighthouse Fonds stimuleert en ondersteunt kennisprojecten binnen de bouwsector.

Meer dan alleen netwerken

Onze club is open en toegankelijk, maar niet vrijblijvend. We werken samen en vertrouwen elkaar. We inspireren elkaar en verbinden generaties. Op het moment dat het echt nodig is, leg je bij ons de juiste verbindingen.

Lid worden?

lighthouse club - achtergrond wit met cirkels

Wat ons verbindt?

We leren van elkaar en delen kennis met elkaar in vertrouwen. Dat is het uitgangspunt van onze club. Met onze departementen, onze lokale wortels, vormen we een podium met landelijke impact. Een podium voor maatschappelijke ontwikkelingen én mensen. Waar plaats is voor diepgang en persoonlijke ervaringen. Zo komen we tot nieuwe inzichten en inspiratie.

kraan - Lighthouse Club

Onze historie

De Lighthouse Club ontstond in Engeland en is vervolgens verder uitgewaaierd over de wereld. Ook onze Nederlandse Lighthouse Club heeft dus Engelse wortels en is gebaseerd op dezelfde filosofie van ruim zestig jaar geleden: het gesprek aangaan binnen de bouwsector. Inmiddels is de club breder en toegankelijker, maar de kern is hetzelfde gebleven: de gelegenheid bieden om elkaar écht te leren kennen.

Wat organiseert de Lighthouse Club allemaal?

Het belangrijkste doel van de Lighthouse Club is dat de leden elkaar ontmoeten, en zo goede gesprekken kunnen voeren met elkaar.

Daarom organiseert elk departement regelmatig bijeenkomsten. Meer informatie daarover vind je op de pagina Departementen. Je kan natuurlijk ook direct contact opnemen met een departement bij jou in de buurt.

Daarnaast organiseert de Lighthouse Club elk jaar een inhoudelijke en goed bezochte jaardag. Daar ontmoet je ook leden van andere departementen.

Behartigt de Lighthouse Club ook de belangen van haar leden?

De Lighthouse Club wil het debat en de kennisdeling binnen de brede bouw- en vastgoedwereld bevorderen. Daarin zijn alle meningen van belang. We zijn geen belangenbehartiger of lobbyclub.

Hoe weet ik wat ‘mijn’ departement is?

Er zijn 34 departementen in Nederland. Je kan zelf kiezen of je lid wilt worden bij een departement in de regio waar je woont of waar je werkt. De departementen vind je hier.

Hoe kan ik lid worden?

De vertrouwensband tussen de leden en de verdeling van de diverse disciplines binnen ieder departement vinden we heel waardevol. Daarom zijn we selectief in wie er lid kan worden. De exacte aanmeldprocedure en het lidmaatschapsgeld kunnen per departement verschillen. Je kan op deze pagina aangeven dat je lid wilt worden. De ledencommissie van het betreffende departement neemt dan persoonlijk contact met je op.

Hoeveel betaal ik jaarlijks voor mijn lidmaatschap?

Het lidmaatschapsgeld kan per departement verschillen, vraag het na bij jouw departement. Een gedeelte van je lidmaatschapsgeld (€125 per jaar) wordt afgedragen aan de landelijke Lighthouse Club. Dit wordt geïnvesteerd in een aantal betaalde (secretariaat, positionering, site, app) taken, maar ook in de jaardag en overige ledenactiviteiten. De afdracht voor het Fonds (€11,50 per jaar) wordt onder andere gestoken in het prijzengeld voor de Lighthouse Award.

Wat gebeurt er met mijn lidmaatschapsgeld?

Jouw eigen departement organiseert regelmatig bijeenkomsten, al dan niet met een diner inbegrepen. Ook worden er geregeld uitjes georganiseerd. Daarop is het lidmaatschapsgeld gebaseerd.

Daarnaast draag je ook jaarlijks €125,- af aan de landelijke Lighthouse Club. Hiervan wordt de jaarlijkse landelijke dag georganiseerd en een aantal betaalde stafleden van betaald. Daarnaast worden er andere activiteiten of communicatiemiddelen (bijvoorbeeld de app of website) van gefinancierd. Je bijdrage aan het Fonds wordt bijvoorbeeld zichtbaar in het prijzengeld voor de Lighthouse Award.

Hoe schrijf ik me in voor de Lighthouse Award?

Leuk dat je je in wilt schrijven! De Lighthouse Award voor 2021 wordt uitgereikt in april. Zodra we meer informatie beschikbaar hebben over het thema, de selectiecriteria en de aanmeldprocedure vind je die op deze pagina.

Hoe communiceren de leden onderling?

Het belangrijkste communicatiemiddel is face-to-face; tijdens de regelmatige bijeenkomsten van de departementen. Daarnaast hebben we de Lighthouse app, waarin je alle gegevens van alle leden vindt, berichten kan plaatsen en agenda-items kan aanmaken. Tot slot gebruiken we ook LinkedIn als communicatiemiddel naar de leden en waar nodig e-mail.

Mijn gegevens zijn veranderd. Waar kan ik dat doorgeven?

Dit kan je in onze Lighthouse app zelf aanpassen.

Hoe werkt de Lighthouse app?

Als je in de app klikt op het vraagteken in de balk onderaan vind je een tutorial. Kom je er niet uit? Mail dan met het secretariaat: secretaris@lighthouseclub.nl.

Ik ben een journalist en wil graag contact met de Lighthouse Club.

Je kan contact opnemen met het secretariaat: secretaris@lighthouseclub.nl.

Waar vind ik de leden van de Lighthouse Club?

Onze leden en hun gegevens kan je vinden in onze app. Je krijgt toegang tot de app als je lid bent van de Club. Klik hier voor meer informatie.