Limburg

Departement
Limburg

Tijdens onze bijeenkomsten delen we kennis met elkaar. Op een breed gebied.

 

Clubrestaurant: Restaurant De Oolderhof

Adres: Broekstraat 35, 6049 CJ Herten

Aantal Leden: 30

Telefoon: 06 – 12098098

E-mail: whaan@vvbhusan.nl

lighthouse club - achtergrond wit met cirkels

Een afgewogen, fijne club mensen met wortels in de bouw

In ons departement zijn bijna alle disciplines in de bouw vertegenwoordigd. Hierdoor kunnen de leden zich breed oriënteren in de mogelijkheden van de (ontwikkeling van de) bouw en infrastructuur. We zoeken nog leden die actief zijn in de weg- en waterbouw of in de industrie.

Ik wil ook lid worden

overleg groot bouwproject - Lighthouse Club

We hebben nu een fijne club mensen. Veelal leidinggevenden met de bevoegdheid om beslissingen te nemen. Zoals directieleden, eigenaren en salesmanagers van mkb en grote bedrijven.

Bestuur
Maud van Neer – voorzitter
Chantal Hees – vice voorzitter
Wiel Haan – secretaris
Bjorn Mouwens – penningmeester

“Ons jaarprogramma zit goed in elkaar. Ontspannen bijeenkomsten en gezellige bedrijfsbezoeken wisselen elkaar af. Meestal met een spreker en altijd ruimte voor discussie. Leerzaam!”

Een interview met…

Claudia ReinerLimburg – Directeur van Caris & Reiner Installatietechniek in Sittard

In ons departement werken we met een jaarlijks wisselend voorzitterschap. De voorzitter stelt het programma voor dat jaar op. Zo krijg je ieder jaar een inkijkje in een andere discipline binnen de bouw. Zelf ben ik ook een keer voorzitter geweest. Mijn programma stond in het teken van techniek, vergroening en duurzaamheid, daarop ligt in mijn werk de focus. Het is waardevol om dan een jaar lang reflectie te krijgen op je thema.

Bij alles wat ik doe probeer ik voor ogen te houden dat ik de wereld een stukje mooier wil achterlaten. Als vicevoorzitter van Techniek Nederland houd ik me daarom bezig met vraagstukken rondom vergroening, innovatie en digitalisering. Ik haal politieke banden aan en begeef me in het ‘Haagse’. In Limburg is dat soms nog een ver-van-mijn-bed-show. Die afstand probeer ik te overbruggen. De Lighthouse Club biedt daarvoor een goede achterban.

Het leuke aan de Lighthouse Club is het brede netwerk binnen de keten. Ik investeer graag in samenwerkingen binnen de bouw. Soms is dat namelijk nog wat versnipperd. Het leggen van verbanden vind ik terug in de Lighthouse Club. Toch denk ik dat we zelfs nog meer uit ons departement kunnen halen. Gezamenlijk naar uitdagingen in de regio kijken, samen een agenda ontwikkelen, behulpzaam zijn aan overheden. Dat is hoe we met Lighthouse nog meer zouden kunnen professionaliseren. De bouwsector draagt immers bij aan een groot percentage van het bruto binnenlands product. Dit status mag veel meer zichtbaar zijn.  

Claudia ReinerDirecteur van Caris & Reiner Installatietechniek in Sittard