Rijnmond

Departement
Rijnmond

We leren van elkaar en delen kennis met elkaar in vertrouwen. Dat is het uitgangspunt van onze club.

 

Clubrestaurant: Abel grand café restaurant

Adres: Albrandswaardsedijk 194, 3172 XB Poortugaal

Clubdag: 2e maandag van de maand

lighthouse club - achtergrond wit met cirkels

Rijnmond

De Lighthouse Club Nederland is opgedeeld in 34 departementen. Deze departementen maken de Lighthouse Club. Het zijn onze lokale wortels, verspreid over heel Nederland. Ieder departement is een zelfstandige vereniging met een eigen bestuur en een eigen invulling van het beleid. Elke club heeft inspirerende bijeenkomsten met interessante thema’s, goede sprekers, voorbeeldprojecten en inhoudelijke discussies.

 

kraan bouwproject - Lighthouse Club

‘Het lidmaatschap bij de Lighthouse Club levert mij voelsprieten op. Wat gebeurt er allemaal in bouwend Nederland? En wat speelt er lokaal, in regio Rijnmond?

Pim Peters


Een interview met…

Pim PetersRijnmond – Constructeur en directeur van IMd Raadgevende Ingenieurs in Rotterdam

Oorspronkelijk is de Lighthouse Club ontstaan om de bouw te verbeteren en daarmee ook de leefomstandigheden van de medewerkers in de bouw. Dat vertaalt zich in ons departement naar een club waarin we elkaar versterken met onze kennis.  De leden zijn enthousiast, geïnteresseerd en betrokken. Er zijn wel samenwerkingen binnen de club, maar dat is niet het hoofddoel.

Ik kwam in contact met Lighthouse toen zij bij IMd langskwamen voor een rondleiding op onze locatie, een oude bedrijfshal aan de Piekstraat in Rotterdam. Na mijn verhaal kreeg ik de vraag of ik ook lid wilde worden. Het is een vrij kleine club met lokale bedrijven die vanuit alle windstreken de bouw vertegenwoordigen. Het hele speelveld komt bij Lighthouse bij elkaar. Dat spreekt mij aan. Bovendien hebben we in Rijnmond een dynamische jonge groep mensen die allemaal dagelijks in de bouw werkzaam zijn.

Ik heb zelf een enorme passie voor duurzaam construeren. Lighthouse biedt mij de kans om mijn vakgebied en kennis onder de aandacht te brengen. Hierdoor merk ik dat er veel begrip is voor elkaar. De hele beroepsgroep wordt er beter van. Dat is het mooie van de club. We zijn geen netwerkclub, maar een kennisclub. Wil je hieraan bijdragen? Woon gerust een keer een van onze bijeenkomsten bij.

Pim PetersRijnmond – Constructeur en directeur van IMd Raadgevende Ingenieurs in Rotterdam