Friesland

Departement
Friesland

Een aantrekkelijke, constructieve club

 

Clubrestaurant: Golden Tulip Tjaarda Oranjewoud

Adres: Koningin Julianaweg 98, 8453 WH Oranjewoud

Clubdag: voorlaatste maandagavond van de maand

lighthouse club - achtergrond wit met cirkels

Friesland

Wij zijn een gemêleerd gezelschap van mannen en vrouwen uit verschillende beroepsgroepen. Uiteraard gerelateerd aan de bouw. Binnen ons departement heerst een no-nonsense-cultuur. Het gaat erom elkaar te ontmoeten en versterken door kennis te delen. Ben je actief als opdrachtgever binnen de bouw? Bijvoorbeeld bij een woningbouwcorporatie, de overheid of als institutionele belegger? Kom ons departement ook versterken!

bouw pand - Lighthouse Club

“Er heerst een positieve sfeer tijdens onze bijeenkomsten. We stippen interessante onderwerpen aan. Zo waarborgen we de continuïteit en kwaliteit van onze club.”   

Cor Hager


Een interview met…

Claudia ReinerLimburg – Directeur van Caris & Reiner Installatietechniek in Sittard

In ons departement werken we met een jaarlijks wisselend voorzitterschap. De voorzitter stelt het programma voor dat jaar op. Zo krijg je ieder jaar een inkijkje in een andere discipline binnen de bouw. Zelf ben ik ook een keer voorzitter geweest. Mijn programma stond in het teken van techniek, vergroening en duurzaamheid, daarop ligt in mijn werk de focus. Het is waardevol om dan een jaar lang reflectie te krijgen op je thema.

Bij alles wat ik doe probeer ik voor ogen te houden dat ik de wereld een stukje mooier wil achterlaten. Als vicevoorzitter van Techniek Nederland houd ik me daarom bezig met vraagstukken rondom vergroening, innovatie en digitalisering. Ik haal politieke banden aan en begeef me in het ‘Haagse’. In Limburg is dat soms nog een ver-van-mijn-bed-show. Die afstand probeer ik te overbruggen. De Lighthouse Club biedt daarvoor een goede achterban.

Het leuke aan de Lighthouse Club is het brede netwerk binnen de keten. Ik investeer graag in samenwerkingen binnen de bouw. Soms is dat namelijk nog wat versnipperd. Het leggen van verbanden vind ik terug in de Lighthouse Club. Toch denk ik dat we zelfs nog meer uit ons departement kunnen halen. Gezamenlijk naar uitdagingen in de regio kijken, samen een agenda ontwikkelen, behulpzaam zijn aan overheden. Dat is hoe we met Lighthouse nog meer zouden kunnen professionaliseren. De bouwsector draagt immers bij aan een groot percentage van het bruto binnenlands product. Dit status mag veel meer zichtbaar zijn.  

Claudia ReinerDirecteur van Caris & Reiner Installatietechniek in Sittard