Historie

Historie Lighthouse Club

lighthouse club - achtergrond cirkels

Onze historie

De Lighthouse Club ontstond in Engeland en is vervolgens verder uitgewaaierd over de wereld. Ook onze Nederlandse Lighthouse Club heeft dus Engelse wortels en is gebaseerd op dezelfde filosofie van ruim zestig jaar geleden: het gesprek aangaan binnen de bouwsector.

Hoe het begon…

Engeland, september 1956 – St. Mary’s Bay, Newcastle

Enkele personen uit de bouwwereld hebben net een bezoek gebracht aan de Public Works Exhibition. Allemaal hebben ze behoefte aan goed onderling contact binnen de bouwnijverheidssector. De economie is nog aan het opkrabbelen zo net na de oorlog. De ondernemers zoeken naar manieren om elkaar te kunnen helpen en kennis te delen. Ze komen elkaar vaak tegen, maar zijn meestal niet in de gelegenheid om elkaar écht te leren kennen, begrijpen en waarderen. Ze besluiten een club op te richten voor leidinggevende functionarissen van alle disciplines in de bouw. In het Rex Hotel, onder het licht van St. Mary’s vuurtoren, richten zij de nieuwe netwerkclub op. Met de toepasselijke naam: The Lighthouse Club.

Nederland, oktober 1961

Ook in Nederland voelden professionals in de bouw de behoefte aan contact. Dhr. van Eesteren en dhr. Zeevenhooven volgen het Engelse voorbeeld en nemen het initiatief om een Nederlandse club op te richten. Net zoals in Engeland, worden er departementen gevormd. Inmiddels is de club breder en toegankelijker, maar de kern is hetzelfde gebleven: de gelegenheid bieden om elkaar écht te leren kennen. Begrijpen en waarderen.

Het Lighthouse Fonds

In Engeland introduceert de club The Lighthouse Club Benevolent Fund. Dit fonds bood hulp aan bouwvakkers na een ongeval of ziekte, in eerste instantie met kerstpakketten. Ook in Nederland wordt er een ondersteuningsfonds opgericht: het Lighthouse Fonds. De focus ligt vooral op het uitdragen en activeren van het solidariteitsbeginsel van de club: er voor elkaar zijn.

Heb je interesse om lid te worden?

Lees hier meer over lid worden

Benieuwd?

Benieuwd wat onze club voor jou zou kunnen betekenen? Neem contact met ons op!
lighthouse club - achtergrond wit met cirkels