Koninklijke erepenning

Danny Hollestelle van LHC Zeeland Zakenvrouw 2015

D. Hollestelle voor pand.jpgD. Hollestelle2.jpgD. Hollestelle voor pand.jpg
 
Danny Hollestelle, directeur van de Koninklijke Hollestelle Groep in Goes, is dit jaar benoemd tot Zakenvrouw van het jaar 2015. Opvallend veel vrouwen in de bouw staan in het rijtje winnaars sinds de eerste verkiezing in 1981. Deze prestigieuze Nederlandse prijs wordt elk jaar uitgereikt aan een succesvolle zakenvrouw met een toppositie in het bedrijfsleven.

Naast Francine Houben, Annemarie Rakhorst en Marlies van Wijhe is nu deze Zakenvrouw uit Goes, Danny Hollestelle, volgens de jury een voorbeeld en inspirator voor andere zakenvrouwen. De prijs wordt ook de prix Veuve Clicquot genoemd, naar het beroemde champagnehuis dat in 1805 door Nicole Barbe Clicquot-Ponsardin is opgericht. De jury beoordeelde de kersverse Zakenvouw onder meer op leidinggevende capaciteiten, visie, organisatietalent, financiële positie van de onderneming en het toekomstperspectief van het werktuigbouwkundige bedrijf Koninklijke Hollestelle.

Ambities waarmaken
“Het klopt wel dat je niet veel leidinggevende vrouwen in mijn branche tegenkomt. Maar, ze zijn er wel!”, zegt Danny Hollestelle. “Ik ben in de eerste plaats ondernemer, maar als vrouw val je wel op tussen de vele heren. Ik geef toe dat wel in te zetten als ondernemer om zaken voor elkaar te krijgen.” Hollestelle vindt dat vrouwen prima voor het ondernemerschap of voor een leidinggevende positie kunnen kiezen als de kans zich voordoet. “In Nederlands is volop vrouwelijk talent voor topfuncties. Het komt erop neer dat je bewuste en misschien wel andere keuzes maakt als je je ambities wilt waarmaken en je kwaliteiten wilt benutten”, zegt Hollestelle.

Familiebedrijf
Koninklijke Hollestelle is een werktuigbouwkundig bedrijf dat zich richt op bouw- en infra-activiteiten, offshore, petrochemische en procesindustrie, de energiesector en de scheepsbouw en -reparatie. Het familiebedrijf heeft vier werkmaatschappijen. “Het bedrijf omvat een groothandel in technische producten en een staalconstructiebedrijf dat ook onderhoud pleegt aan mechanische installaties in fabrieken”, legt Danny Hollestelle uit. “Daarnaast bouwt en monteert ons kraanbouwbedrijf kranen voor het hijsen en heffen van constructies en materialen. We hebben ook een keurinstituut waarin we arbeidsmiddelen periodiek inspecteren en keuren.” Het bedrijf heeft 70 mensen in vaste dienst. Grondlegger van de Koninklijke Hollestelle, Jan Hollestelle startte in 1874 met een hoefsmederij en rijtuigensmederij.

Zesde generatie
Het bedrijf groeide in de jaren 50 uit tot een fabricage- en reparatiebedrijf van schepen en motoren. In de jaren 80 was het bedrijf intensief betrokken bij werkzaamheden aan de Oosterscheldekering. Danny Hollestelle is de zesde generatie en de eerste vrouwelijke directeur. Koninklijke Hollestelle maakt specifieke op maat gemaakte constructies, vanaf tekentafel tot en met montage en inbedrijfstelling op locatie.
“We leveren uiteraard geen compleet boorplatform, maar wel stalen onderdelen die in platforms of windmolens worden toegepast, bijvoorbeeld. Voor offshorebedrijf Van Oord hebben we stalen kabeldoorvoer constructies gemaakt, voor het transport van de energie die door de windmolen wordt opgewekt.” Het keurinstituut zorgt voor visuele inspecties en keuringen van elektrische gereedschappen en machines, hijs- en hefmiddelen en draagbaar klimmateriaal volgens de richtlijnen van de Arbowet, waarbij gebreken in kaart worden gebracht.

Geen glazen plafond
Danny Hollestelle studeerde commerciële werktuigbouwkunde aan het hbo en vervolgens bedrijfskunde op Nyenrode Business University. In 2002 trad ze in dienst bij Koninklijke Hollestelle en werkte ze op verschillende afdelingen om alle facetten van het bedrijf te leren kennen. In 2007 nam ze de leiding van het bedrijf over van haar vader. In het glazen plafond gelooft ze niet zo. “Het bedrijf van mijn vader betekende niet automatisch een gespreid bedje. Techniek is mijn passie én ik ambieer het ondernemen. Ideale condities voor deze prachtbaan!”, zegt Hollestelle.

Filmpje Omroep Zeeland met interview Danny
Website van Danny Hollestelle
Website Koninklijke Hollestelle Groep

april 2015


Danny Hollestelle van LHC Zeeland Zakenvrouw 2015

Terug naar overzicht