Koninklijke erepenning

Aantreden voor de jaardag 2015!

NMM Soesterberg.jpgsmal-Lighthouseclub-dag-23-04-2015_5299.jpgsmal-Lighthouseclub-dag-23-04-2015_5314.jpgsmal-Lighthouseclub-dag-23-04-2015_5461.jpgsmal-Lighthouseclub-dag-23-04-2015_5470.jpg
 
De jaardag en ALV 2015 van de landelijke Lighthouseclub werden op 23 april gehouden in het nieuwe Nationaal Militair Museum in Soest. De circa 170 leden en partners waren te gast van departement Utrecht, dat samen met Heijmans en het museum een fantastische dag heeft georganiseerd.

Direct na de ontvangst en het welkomswoord van Piet Middelbrink, voorzitter van het departement Utrecht, werden de leden uitgenodigd voor een vermakelijke lezing door de directeur van het Militair Museum Paul van Vlijmen. Hij gaf een toelichting op de positie van het NMM in de Nederlandse militaire museumwereld en als gebruiker van een museumpand in een nieuwe samenwerking met een commerciële partij als huisvester en vastgoedbeheerder.

Rondleiding Paleis Soestdijk
De partners, en stiekem ook enkele leden, vertrokken intussen naar Paleis Soestdijk voor een uitvoerige rondleiding door de voormalige woonverblijven van onze voormalige koningin Juliana. Tot grote schrik van de groep bleek bij aankomst het hek van het paleis gesloten. Gelukkig kwam kort daarna de man met de sleutel aangerend en was het uitje gered.
Terwijl de partners zich vergaapten aan de eenvoud van de vertrekken van het paleis, opende voorzitter Joost van Kimmenaede de algemene ledenvergadering. Met straffe hand werd de vergadering door de agenda geleid. Toch was er voldoende gelegenheid om leden het woord te geven en vragen te stellen. Hoewel er kritisch naar de kosten en de begroting werd gekeken, vonden de leden dat het bestuur zorgvuldig met de middelen van de vereniging omgaat.

Realisatie museum
Bij terugkomst van de partners gaf Martin Schellekens van Heijmans en projectdirecteur NMM Company BV een toelichting op de wijze waarop Heijmans het werk heeft verworven, ontworpen, tot stand heeft gebracht en nu beheert. Na een rondleiding langs mitrailleurs, kanonnen, door colonnes tanks, onder Spitfires, V1 raketten, waarbij gidsen de machines tot leven wekte met achtergrondverhalen, werd gezellig geborreld onder de vleugels van een F-16. Met een walking diner en een dankwoord van onze landelijke voorzitter werd de jaardag afgesloten. Op de loopbrug naar de parkeerplaats stonden vele gasten nog even stil bij de pracht van de natuur bij een ondergaande zon. Velen zullen gedacht hebben: ‘hier komen we zeker nog een keer terug!’

Foto's staan op de ledensite onder /nieuws/ALV2015, dus even inloggen!

april 2015

Aantreden voor de jaardag 2015!

Terug naar overzicht