Koninklijke erepenning

Stadsbrug ‘De Oversteek’ wint Nationale Staalprijs 2014

oversteek nijmegen 3.jpgoversteek nijmegen 2.jpgoversteek nijmegen 3.jpgoversteek nijmegen 4.jpgoversteek nijmegen.jpg
 
De Nijmeegse stadsbrug De Oversteek heeft naast de Economieprijs 2013 ook de Nationale Staalprijs 2014 gewonnen in de categorie Infrastructuur. Dat werd begin oktober bekendgemaakt tijdens de Nationale Staalbouwdag. Hans de Koning, directeur van Max Boegl en lid van LHC-departement Utrecht, was nauw betrokken bij de verwerving van het contract en het tot stand brengen van de Bouwcombinatie.


De Oversteek is gekozen uit de 31 inzendingen in de categorie Infrastructuur. Volgens de jury is De Oversteek meer dan een brug en op alle fronten een integrale prestatie. De brug maakt de stad beter bereikbaar, zorgt voor betere spreiding van het verkeer en verbindt Nijmegen West met de stadsuitbreiding op de noordoever, Waalsprong. De Oversteek werd november 2013 feestelijk in gebruik genomen. De naam van de brug herinnert aan de heldhaftige oversteek van de Amerikanen in 1944 op dezelfde plek in het kader van operatie Market Garden.

Opdrachtgever zeer lovend
Het project is uitgevoerd door Bouwcombinatie Stadsbrug Nijmegen v.o.f. bestaande uit BAM Civiel bv en Max Bögl Nederland b.v. Het ontwerp is van de Belgisch Luxemburgse architecten- en ingenieurscombinatie Laurent Ney en Chris Poulissen. De gemeente is zeer lovend over het resultaat en de wijze waarop de bouwcombinatie het project heeft uitgevoerd.

Beste EMVI-score
Hans de Koning, directeur van Max Bögl en lid van departement Utrecht, is nauw betrokken geweest bij de verwerving van het contract en het tot stand brengen van de Bouwcombinatie.
“Doorslaggevend voor het winnen van de aanbesteding voor de ontwerp-, realisatie- en onderhoudsopgave, was de wijze waarop het ambitiedocument van de aanbesteder is vertaald naar het beeld-kwaliteitsplan in de bieding. De vormgeving in combinatie met de concurrerende prijs gaf de beste EMVI score.”

Fotocredits: De Gelderlander

November 2014

Stadsbrug ‘De Oversteek’ wint Nationale Staalprijs 2014

Terug naar overzicht