Koninklijke erepenning

Inspiratie door bezoek aan energiezuinige huizen

Oijen - J. Rademakers.jpgBakhuisje Erinchem.jpgOijen - J. Rademakers.jpgplushuis.jpgsxhv_veldhuizerschool_ede_jorissen_simonetti_architecten_3.jpg
 
Binnenkort zijn er 2 evenementen waar iedereen die interesse heeft in energiezuinigheid bij bewoners binnen kan kijken: de Duurzame Huizen Route op zaterdag 25 oktober en de Internationale Passiefhuis Dagen op 7, 8 en 9 november.

Tijdens de Duurzame Huizen Route op zaterdag 25 oktober 2014 stellen huiseigenaren in heel Nederland hun huis open. Zij tonen hoe zij hun huis energiezuinig hebben gemaakt. In een ongedwongen sfeer krijgen bezoekers ervaringen uit de eerste hand te horen en is er alle tijd om vragen te stellen.
Op de site van de Duurzame Huizenroute staan honderden woningen die bezocht kunnen worden.

In de Achterhoek
De bijna 30 huizen in de Achterhoek maken deel uit van de route, maar zijn ook gebundeld op de site van Verduursaam Achterhoek. Deze stichting geeft duurzaamheid, energiebesparing en maatschappelijk verantwoord ondernemen in deze regio een krachtige impuls. Bij deze stichting zijn ook mensen van de Lighthouse Club betrokken.

Open passiefhuizen
Op 7, 8 en 9 november kan men nog een rondje door Nederland maken. Maar ook in heel Europa, want dan vinden de jaarlijkse Internationale Passiefhuis Dagen plaats. Gebouwen die nul op de meter hebben of zelfs meer opleveren dan ze nodig hebben. Nog een graadje duurzamer dus dan veel woningen die men op 25 oktober kan bezoeken. In Nederland worden deze dagen door vereniging DNA in de Bouw georganiseerd; ook hierbij zijn LHC'ers betrokken.

De route wordt op dit moment samengesteld. Het betreft niet alleen woningen, maar ook een appartementencomplex en een school, tevens renovatie en nieuwbouw. Dus check deze site de komende dagen indien u interesse heeft.

Oktober 2014

Inspiratie door bezoek aan energiezuinige huizen

Terug naar overzicht