Koninklijke erepenning

NulNu maakt energieneutraal wonen concreet

Kerkwijk - energieneutrale woning 3.jpgbanner PassReg-DNA-IEE - 3 logo.jpgKerkwijk - energieneutrale woning 3.jpgVeldhuizerschool Ede.jpgVroomshoop 22 zorgappartementen.jpgwoningrenovatie Den Bosch.jpg
 
Energieneutraal kopen, bouwen en renoveren staat centraal op de NulNu manifestatie die herfst 2014 in de regio Arnhem - Nijmegen plaatsvindt. NulNu bestaat uit 3 delen: gratis adviesgesprekken voor particulieren van 22 t/m 25 september; een congres met informatiemarkt op 8 oktober en een energieneutrale open huisroute op 7, 8 en 9 november. Het bestuur van initiatiefnemer vereniging DNA in de Bouw bestaat geheel uit leden van de LHC.

Particulieren die hun huis energieneutraal willen (ver)bouwen krijgen van maandag 22 tot en met donderdag 25 september ’s avonds in Arnhem en in Nijmegen gratis advies van leden van DNA in de Bouw over de mogelijkheden van een energieneutrale woning. Hun plannen, tekeningen en foto’s maken zo’n gesprek nog concreter.

De NulNu avonden sluiten aan bij het programma van de Dutch Green Building Week (22 – 26 september), die dit jaar door de provincie Gelderland wordt gehost. DNA in de Bouw organiseert de NulNu manifestatie in samenwerking met Stadsregio Arnhem Nijmegen, Hogeschool van Arnhem en Nijmegen en TU Delft.

NulNu congres en markt
Tijdens het NulNu congres op 8 oktober 2014 in de HAN in Arnhem staat de regio centraal. Er worden circa 200 personen verwacht: beleidsmakers uit de regio, bedrijven en bezoekers van een NulNu avond. Een plenair en een workshopprogramma wordt samengesteld. Congres, workshops, markt en expo over best practices duren van 16.00 tot 21.00 uur.

Open passiefhuisroute
Van vrijdag 7 tot en met zondag 9 november 2014 staan de deuren van energie-efficiënt gebouwde en gerenoveerde woningen in Europa open tijdens de Internationale Passiefhuis Dagen. Voor iedereen die interesse heeft in een aangenaam binnenklimaat met muisstille installaties, tegen extreem lage energiekosten. De route wordt te zijner tijd gepubliceerd op de website van DNA.

Passiefhuis in Nederland
Met Europese steun van het project PassREg is DNA in de Bouw aanjager in de regio Arnhem-Nijmegen op het gebied van het passiefhuis in Nederland. PassREg staat voor Passive House Regions with Renewable Energy. Het bestuur van DNA bestaat uit leden uit 2 verschillende LHC-departementen.

DNA is op zoek naar deelnemende bedrijven!
Om de Nulnu manifestatie tot een nog groter succes te maken dan de evenementen in voorgaande jaren, is DNA op zoek naar partners.

Kijk op de site van DNA voor meer informatie en aanmelden.

Beeldmateriaal
Energieneutrale woning Kerkwijk - o.a. JongZeeuw Architecten
Veldhuizerschool Ede en
Zorgappartementen Vroomshoop - o.a. BouwQuest
Woningrenovatie Orduynenstraat Den Bosch - o.a. Roscobouw

juli 2014


NulNu maakt energieneutraal wonen concreet

Terug naar overzicht